Tri nova obrazovna profila od naredne godine u Politehničkoj školi

Politehnička škola će od naredne školske godine upisivati učenike na tri nova obrazovna profila – tehničar multimedija, geodetski tehničar i instalater vodovoda, grejanja i klima-uređaja.

Budući srednjoškolci će od naredne školske godine na svoje liste želja moći da upišu i tri nova obrazovna profila Politehničke škole. Kako objašnjava direktor ove obrazovne ustanove Iso Planić, obrazovni profili su usaglašeni predlogom plana upisa za školsku 2022/23. godinu.

Jedan se otvara nakon više od deset godina i nalaziće se na području rada Geodezija i građevinarstvo, pod nazivom Geodetski tehničar. Drugi je sa istog područja rada, a u pitanju je Instalater vodovoda, grejanja i klima-uređaja, dok će se tehničar multimedija naći na području rada Grafičarstva.

Tehničar multimedija

Učenici će nakon završetka školovanja na ovom profilu biti kvalifikovani za rad u medijskoj produkcji, odnosno, za snimanje i obrađivanje zvučnih i video-zapisa, kreiranje grafike i animacije.

Politehnička škola obrazuje učenike na četiri područja rada, a u prvi razred naredne školske godine, na svim obrazovnim profilima biće upisano ukupno devet odeljenja.

Izvor: suboticke.rs

Foto: pixabay