Trodnevna žalost u Šapcu zbog smrti episkopa Lavrentija

Dan žalosti obeležiće se spuštanjem zastava na pola koplja na svim javnim ustanovama i preduzećima čiji je osnivač Grad Šabac.
Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić proglasio je trodnevnu žalost na teritoriji tog grada povodom smrti episkopa šabačkog Lavrentija koja stupa na snagu sutra.

Kako je navedeno u odluci, Dan žalosti obeležiće se spuštanjem zastava na pola koplja na svim javnim ustanovama i preduzećima čiji je osnivač Grad Šabac, a u ugostiteljskim objektima neće moći da se emituje muzika.

Gradonačelnik Pajić je saopštio da je sa velikim žaljenjem primio vest o smrti episkopa Lavrentija koji je, kako je istakao, bio primer duhovnosti, blagosti i odmerenosti kakva nam je potrebna u sadašnjosti i budućnosti.

  • Svoj život posvetio je Bogu. Živeo je skromno i na taj način bio pravi duhovni otac svim vernicima našeg kraja. Gledajući život i delo vladike Lavrentija, uveren sam da ćemo se dugo sećati dobrote njegovog srca i blagosti duše koja će biti svetao primer verujućem narodu. Neka je slava i večnaja pamjat našem episkopu Lavrentiju – rekao je gradonačelnik Pajić.

Izvor: telegraf.rs

Foto: rs.sputniknews.rs