Delegacija privrednika iz Kine u poseti opštini Odžaci

Opštinu Odžaci danas je posetila delegacija Fufeng grupacije, jedne od najuspešnijih kineskih kompanija, koja se bavi preradom poljoprivrednih proizvoda. Pored kineskih privrednika u radnoj poseti opštini Odžaci boravili su i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Tema sastanka bila je upoznavanje predstavnika Fufeng grupacije sa privrednim potencijalima opštine Odžaci.

Predsednik opštine Odžaci, Goran Nikolić, zahvalio se gositima na današnjoj poseti i izrazio spremnost opštine Odžaci za saradnju. Ovom prilikom, predstavljeni su privredni potencijali opštine Odžaci, koje treba razvijati u narednom periodu.

Opština Odžaci raspolaže sa dve industrijske zone u Odžacima i Karavukovu, koje su prilikom posete obišli današnji gosti. U industrijskoj zoni Odžaci uspešno posluju kompanije Magna seating, Greiner packaging, kao i Hipol. Ova industrijska zona je u potpunosti infrastrukturno i komunalno opremljena, postoje elektro, gasne, kao i instalacije vodovoda i kanalizacije, kao i asfaltni put u samoj industrijskoj zoni.

U industrijskoj zoni Karavukovo na raspolaganju investitorima je 123 hektara zemljišta, kao i neophodne elektro instalacije, dok su vodovodna mreža i gasne instalacije dovedeni do ruba industrijske zone. Posebna pogodnost ove lokacije ogleda se u drumskoj i železničkoj infrastrukturi, kao i to što se u blizini nalazi plovni kanal.

Kako je istakao predsednik opštine Odžaci Goran Nikolić, najveći privredni potencijal opštine Odžaci nalazi se u činjenici da su preko graničnog prelaza Bogojevo, svi investitori u našoj opštini povezani sa tržištem Evropske Unije.

Granični prelaz Bogojevo poseduje drumsku i železničku vezu sa Republikom Hrvatskom, a u neposrednoj blizini graničnog prelaza nalazi se Luka Bogojevo na Dunavu, koja je izuzetno značajna za transport poljoprivrednih proizvoda i koju u bliskoj budućnosti očekuje značajno proširenje kapaciteta, kroz javno privatno partnerstvo Republike Srbije i privatnog investitora.

Izvor i foto: odzaci.rs