Stabilno vodosnabdevanje u Sremskoj Mitrovici

Tokom zimskih meseci vodosnabdevanje u mestima priključenim na vodovodnu mrežu Javnog preduzeća “Vodovod” Sremska Mitrovica, odvijalno se stabilno.

Zastoja je bilo nekoliko, ali su trajali samo onoliko koliko je trajala intervencija na mreži, ne duže od nekoliko sati, a ove zime nije zabeležen ni veliki broj kvarova na vodomerima, ističu iz Vodovoda.
Potrošnja vode zimi znatno je manja nego leti, ali intervencija ima. Bilo da su u pitanju manji ili veći kvarovi, ili prekid u vodosnabdevanju radi novog priključka na mrežu, korisnici priključeni na vodovodnu mrežu Javnog preduzeća “Vodovod” Sremska Mitrovica, bez vode nisu bili duže od nekoliko sati.

Tekuće održavanje mreže i objekata vodosnabdevanja je svakodnevni zadatak Javnog preduzeća “Vodovod”, te se u tom pravcu kreće realizacija aktivnosti.

To su uglavnom sanacija cevovoda ili objekata kako bi oni bili u funkciji vodosnabdevanja. Ove zime, ističu iz “Vodovoda” nije zabeležen ni veći broj prijava kvarova vodomera, što je slučaj svake zime.

Nastavljaju se i veliki projekti iz prošle godine, odnosno privode se kraju aktivnosti na priključenju potrošača u mačvanskim selima na vodovodnu mrežu koja je kompletno završena, a u planu su nove investicije za koje projekti već postoje.

Izvor: rtv.rs
Foto: ilustracija