Sremska Mitrovica: Gasifikacija na radnoj zoni “Jezero”

Interesovanje investitora za ulaganje u Sremsku Mitrovicu ne jenjava. Do sadašnje radne zone su popunjene i potencijalnim ulagačima se nudi radna zona na putu između Sremske Mitrovice i Jarka. U toku je izgradnja ditributivne gasne mreže, koju finansira Javno preduzeće “Srem-gas”

U Radnoj zoni “Jezero” JP “Srem-gas” izgradilo je 2004.godine razvodni gasovod srednjeg pritiska na lokaciji Sremska Mitrovica-Jarak. Kako bi se moglo pristupiti izgradnji lokalne distributivne gasne mreže na Zoni, izgrađena je Merno-regulaciona odorizatorska stanica sa protokom od 500 kubnih metara na sat.

Jedan od osnovnih načina privlačenja domaćih, ali i stranih investitora u Grad je, svakako opremanje ovakvih poslovnih zona bazičnom infrastrukturom i izgradnjom distributivne mreže, jer su se investitori opredelili za gas kao energent, istakla je direktorka Javnog preduzeća “Srem-gas”.

Podsetimo, na ovoj radnoj zoni u toku su pripreme za izgradnju dve fabrike, u kojima će posao pronaći preko stotinu ljudi. U pitanju su domaći investitori i plan je da završetak radova bude do kraja godine.

Ukupna vrednost investicije izgradnje distributivne gasne mreže je 5,5 do 6 miliona dinara, koje preduzeće finansira iz sopstvenih izvora. Distributivna gasna mreža imaće protok 500 kubnih metara na sat, a biće dužine oko 700 metara, za sve parcele koje postoje na Radnoj zoni “Jezero”.

Preuzeto: rtv.rs
Foto: ilustracija