Otvoreno Dedinje 2 – najmodernija kardiovaskularna klinika

Institut Dedinje 2, najsavremeniji institut za kardiovaskularne bolesti u regionu, danas otvara svoja vrata.

Svečnom otvaranju Dedinja 2 prisustvuje i predsednik Aleksandar Vučić, kojem je direktor Instituta Milovan Bojić rekao da nova bolnica ima sve što je potrebno jednoj modernoj klinici.

“Ja sam 40 godina u ovoj oblasti, a ovakvu intenzivnu negu i operacioni blok nemaju ni Amerika, ni Japan”, rekao je Bojić.
Predsedniku su lekari predstavili sa kakvom opremom sada Institut raspolaže, a Vučić je izrazio zadovoljstvo onim što je video.

“Želim vam mnogo uspeha i da izlečite što više ljudi”, rekao je Vučić.

Na ukupno 14.000 kvadrata, u zgradi sa jednom podzemnom etažom i četiri sprata, i najsavremenijom opremom, lečiće se pacijenti sa kardiološkim i vaskularnim oboljenjima.

Novi blok instituta Dedinje ima 108 bolesničkih postelja, 25 kreveta na intenzivnoj nezi i četiri operacione sale, od kojih je jedna “hibridna”, odnosno u njoj se istovremeno vrši više procedura na pacijentu.

U nozu zgradu uloženo je 15 miliona evra.

Otvaranju Dedinja 2, pored predsednika, prisustvuju i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, zamenik gradonačelnika Goran Vesić, kao i brojni lekari i zaposleni u bolnici.

Izvor: Tanjug
Foto: Zoran Žestić