Niš: Uz pomoć reciklomata na keju do koncerta

U saradnji Grada Niša, JKP „Mediana“, Sekopaka i organizacije mladih KOMO18 na keju je postavljen reciklomat, brojač reciklirane ambalaže.

Kada broj jedinica ambalažnog otpada dostigne 100.000 mladi će obezbediti sebi koncert na keju po sopstvenom izboru glasanjem putem društvenih mreža i na druge načine. To će biti nagrada za trud koji čine kako bi kej bio čistiji i uredniji.

Akciji prikupljanja otpada na ovaj način pridružili su se zamenica gradonačelnice Niša Dušica Davidović, vršilac dužnosti direktora JKP „Mediana“ Ivan Mihajlović, generalna direktorka Sekopaka Violeta Belanović Kokir i Dimitrije Nešović iz organizacije mladih KOMO18.

Oni su ukazali na prednosti ovakvog načina prikupljanja i recikliranja otpada, pozvali sve mlade ljude da učestvuju u akciji, da obezbede sebi koncert i čuvaju svoj grad.

Reciklomat, veličine jedne trafike, ima dva otvora. U jednom se ubacuje staklo, a u drugom plastika, metal i tetrapak. Na displeju može da se pročita koliko je jedinica ambalažnog otpada reciklirano.

Izvor i foto: ni.rs