Niš: Otvoren novoizgrađeni vrtić „Brodić“ u Brzom Brodu

U prisustvu građana, dece, roditelja i gradskog rukovodstva u Brzom Brodu u gradskoj opštini Medijana otvoren je novoizgrađeni vrtić „Brodić“ u kome će biti mesta za 120 mališana u pet grupa, od kojih je jedna jaslena.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski zahvalila je građanima Brzog Broda na istrajnosti i što su verovali aktuelnom gradskom rukovodstvu da će za 20 meseci završiti izgradnju vrtića započetog pre nekoliko godina.

Ona je zahvalila Novak Đoković Fondaciji na partnerstvu u opremanju „Brodića“ i rekla da je to samo mali korak do onog što treba da urade, a to je opremanje vrtića u naselju „9. maj“ koji će biti uskoro otvoren, rekonstrukcija zgrade mesne zajednice „Božidara Adžije“ i njena adaptacija u vrtić.

Ona je najavila skori početak izgradnje ambulante u Brzom Brodu.

Čast mi je i zadovoljstvo da smo bili partneri i verujem da je ovo početak jedne duge i uspešne saradnje između Novak Đoković Fondacije i Grada Niša, rekla je nacionalna direktorka Fondacije Maja Kremić.

Direktorka JPU „Pčelica“ Svetlana Mitić navela je da će lista čekanja na vrtić sa 500 biti manja za 120 dece. Ona je u ime svih zaposlenih zahvalila na završetku i opremanju vrtića u Brzom Brodu.

Svečanom otvaranju prisustvovali su predsednik Skupštine grada Boban Džunić, predsednik gradske opštine Medijana Nebojša Kocić, članovi Gradskog veća Grada Niša, načelnici gradskih uprava, direktori javno-komunalnih preduzeća i ustanova.

U programu na otvaranju „Brodića“ učestvovala su deca „Pčelice“, Leontina Vukomanović i hor „Čarolija“.

Izvor i foto: ni.rs