Završena VII Kulisa u Kragujevcu

Posle 4 dana izvrsnih predstava, sjajne energije i nezaboravne atmosfere, ne želimo da kažemo da je VII Kulisa zatvorena, već da je VIII otvorena!

Na samom završetku festivala, stručni žiri i žiri učesnika dodelili su nagrade najboljima!
Stručni žiri: Miona Marković, Petar Mihajlović i Miloš Unić, dodelili su sledeće nagrade:

Prva nagrada za najbolju predstavu u celini – predstava EPITAF, u izvođenju Gradskog pozorišta SMEDEREVSKA PALANKA

Druga nagrada za najbolju predstavu u celini – predstava KANATA/M’RŠ U POZORIŠTE, u izvođenju DIS TEATRA, BANJALUKA

Treća nagrada za najbolju predstavu u celini – predstava NIGDE NIKOG NEMAM, u izvođenju AKADEMSKOG POZORIŠTA BRANKO KRSMANOVIĆ, BEOGRAD.

Nagrada za najbolju režiju zbog promišljenog i zaokruženog reditejlskog postupka- MIROSLAV PETROVIĆ, za predstavu EPITAF, Gradskog pozorišta SMEDEREVSKA PALANKA.

Nagrada za najbolju žensku ulogu zbog odmerene glumačke igre i briljante partnerske igre – MILICA KOSTADINOVIĆ za ulogu SEKE u predstavi LAKI KOMAD, u izvođenju AKADEMSKOG POZORIŠTA SKC NIŠ.

Nagrada za najbolju mušku ulogu zbog autentične scenske prisutnosti, ali i verujuće glumačke igre koja je tokom izvedbe postala uporište celog ansambla – ALEKSANDAR STOŠIĆ za ulogu VESELINA u predstavi EPITAF, Gradskog pozorišta SMEDEREVSKA PALANKA.

Specijalna nagrada za kolektivnu igru zbog hrabrog i požrtvovanog suočavanja sa prikladno izabranom temom – ansambl predstave RAZREDNI NEPRIJATELJ, u izvođenju DRAMSKOG OMLADINSKOG STUDIJA, BEČEJ.

Specijalna glumačka nagrada zbog dosledne i precizne scenske igre – SANJA DOJČINOVIĆ, u ulozi LOVORKE u predstavi EPITAF, u izvođenju Gradskog pozorišta SMEDEREVSKE PALANKE

Specijalna nagrada za mladalačku svežinu i ozbiljan pristup razvoju lika – SRĐAN ĆIRIĆ, za ulogu MARKA, u predstavi KANATA/M’ RŠ U POZORIŠTE, u izvođenju DIS TEATRA, Banjaluka.

A ŽIRI UČESNIKA dodelio je sledeće nagrade:

Nagrada za najbolju predstavu u celini – predstava KANATA/M’RŠ U POZORIŠTE, DIS TEATAR BANJALUKA.
Nagrada za glumačku bravuru Mileva Žikić – LANA ĐURIČKOVIĆ za ullogu SARE, u predstvi, NIGDE NIKOG NEMAM. AKADEMSKOG POZORIŠTA “BRANKO KRSMANOVIĆ
Nagrada Dragomir Bojanić Gidra za glumačku bravuru – SRĐAN ĆIRIĆ za ulogu MARKA u predstavi KANATA/M’RŠ U POZORIŠTE, DIS TEATAR BANJALUKA.

Izvor i foto: Studentski kulturni centar Kragujevac