Uskoro nova studentska menza u prizemlju Spensa

Novosadski studentski centar uskoro će dobiti novu menzu, koja će se prostirati na 127 kvadrata. Menza će se nalaziti u prizemlju Spensa preko puta ulaza na bazene, u kojoj će se svakog danа posluživati ručak za više od 500 studenata.

Od kako je pre nekoliko meseci mala studentska menza kod Đačkog igrališta zatvorena, studenti koji su u njoj obedovali morali su da pređu u Veliku menzu, što je stvorilo gužvu i redove. Kako bi se studentima pružila bolja i kvalitetnija usluga, cilj je bio da se glavna menza rastereti.
“Zbog izgradnje zgrade Studentskog kulturnog centra morali smo da zatvorimo malu menzu koja se nalazi kod Đačkog igrališta. Trenutno radi samo Restoran 2 ili Velika menza i otvaranjem još jednog restorana cilj je da se ona rastereti. Spens nam se nametnuo kao najbolje moguće rešenje zato što se on nalazi u blizini fakulteta kao i to što on poseduje sve potrebne uslove da bi studentski restoran funkcionisao”, saopštila je Aleksandra Ćulibrk, pomoćnik direktora za ishranu Studentski centar Novi Sad.

Kuhinja studentskog centra svakoga dana pripremi više od 7.000 obroka. Nadležni dodaju da se meni za sada neće menjati.

“U ovom restoranu se neće vršiti priprema obroka, svi obroci će se pripremati u kuhinji Velike menze prema važećem jelovniku za taj period. Tako da sva ona jela koja se budu nalazila u velikom restoranu nalaziće se i u ovom malom restoranu na jelovniku za taj dan”, rekla je Ćulibrk.

Novootvoreni restoran za studente radiće samo u periodu ručka, a planirano je da se nova menza otvori početkom marta.

Izvor: rtv.rs

Foto: pexels.com