Trka “Naj kića” za najbržu bebu Kikinde

U okviru manifestacije “Pozdrav proleću” koju po 23. put organizuje Kulturni centar Kikinda na platou ispred ove kulturne ustanove održana je tradicionalna trka beba u brzom puzanju – “Naj Kića”.

Ove godine učešće je uzelo četrnaestoro mališana Kikinde. U kategoriji devojčica najbrže je do cilja dopuzala malena Darija Vučković koja ima 13,5 meseci, dok je od dečaka do cilja najbrže stigao dvanaestomesečni Vukan Nađalin:
-” Mi pobedu nismo očekivali, pošto u ovo vreme Vukan uglavnom spava i jako je umoran, ali eto. Prijavili smo se na ovu divnu manifestaciju koju organizuje Kulturni centar zbog druženja sa drugom decom” – rekla nam je majka malog Vukana, Ivana Terzin.
-” Ovo je jedna zaista prelepa manifestacija, nama se jako svidela, ali i Dariji. Moram da priznam da ništa nismo očekivali, već samo da se družimo, pa šta bude, bude. Darija već uveliko hoda, a posebne pripreme nisu postojale” – dodala je majka naše najmlađe sugrađanke, Marina Vučković.

U okvuru manifestacije koju organizuje Kulturni centar biće uručene nagrade najboljim učenicima likovnog i literarnog konkursa na temu “Proleće i Uskrs”, dok će se u sredu održati centralna priredba, nekoliko kreativnih radionica i dečja predstava.

Izvor i foto: Vojvodina uživo