Subotica: Objavljen konkurs za upis u vrtiće, “Naša radost” proširuje kapacitete

Objavljen je konkurs za upis dece u PU “Naša radost”, iz ove ustanove najavljuju proširenje kapaciteta za narednu školsku godinu.

Svi roditelji koji nisu do sada, preko portala e-uprava, podneli prijavu za upis dece u PU “Naša radost”, mogu to da urade do 30. aprila kada se konkurs zatvara.

Iz ove predškolske ustanove navode da trenutno u jaslenim grupama ima mesta za 320 mališana, dok u obdanišnim grupama ima 250 mesta. Međutim to nije konačan broj, budući da je u planu proširenje kapaciteta.

– Ovaj broj slobodnih mesta je za postojeće kapacitete, ali mi ćemo do početka školske godine pokušati da kapacitet proširimo tako što ćemo otvoriti dva jaslena odeljenja u “Šumicama”. Takođe, biće otvoreno jedno odeljenje pri školi u Starom Žedniku. Pokušaćemo da adaptiramo kuću koju smo dobili na korišćenje u Đurđinu tako da i tamo planiramo da oformimo jednu obdanišnu grupu – najavljuje Veljko Vojnić, tehnički direktor PU “Naša radost”.

– Sa proširenim kapaciteta mogli bismo još oko stotinu dece da primimo. Čekamo upotrebnu dozvolu od strane Školske uprave i mislim da ćemo sve uspeti da završimo do početka školske godine ili neposredno nakon početka. U svakom slučaju već primamo prijave i za tu decu na ovom konkursu.

Svega 3 odsto dece godišnje ostane neupisano u neku od jaslenih i obdanišnih grupa, objašnjavaju iz “Naše radosti” i dodaju da će se taj procenat, sa proširenjem smeštajnih kapaciteta, smanjiti. Za razliku od mlađe dece, za predškolce mora biti mesta.

– Sada se vrši upis dece predškolskog pripremnog programa. Sva deca predškolskog uzrasta će biti primljena, jer je taj program obavezan.

Izvor: subotica.com
Foto: pixabay.com