Tri besplatne autobuske ture u Nišu i okolini povodom Dana turističkih vodiča

Banovina, Oficirski dom, Saborna crkva, manastiri Đunis i Adrovac samo su neka mesta koja će Nišlije moći da posete na besplatnim turama koje će u nedelju, 20. februara, biti organizovane povodom Svetskog dana turističkih vodiča.

I ove godine Udruženje turističkih vodiča Srbije u Nišu, uz pomoć niških turističkih agencija, organizuje tri besplatne autobuske, turističke ture.

Jedna autobuska tura će biti manastirska i obilaziće manastire Sveti Roman, Đunis i Adrovac, dok je druga religijska i zainteresovani će moći da posete crkve na području Niša.

Putovanje kroz Prvi Svetski rat: autobusom – centar grada, Banovina, Oficirski dom, poseta Francuskom i Britanskom vojničkom groblju iz Prvog svetskog rata, na Delijskom visu, poseta spomeniku Dragutinu Matiću u Gadžinom Hanu, priča o podvizima srpske vojske tokom Prvog svetskog rata. Nakon toga, odlazak u vinariju Malča, uz priču o Niškoj banji, Sićevačkoj i Jelašničkoj klisuri, Orijent Expresu.. – navode iz Udruženja.

Svi autobusi polaze sa platoa iza Narodnog pozorišta u nedelju u 10 sati.

Karte za ulazak u autobuse su neophodne i mogu da se podignu od četvrtka u turističkim agencijama NitravelEurotursWin Travel.

Iz Udruženja navode da važe sve epidemiološke mere koje je propisala Vlada, pa mole sve putnike da toga dana nose maske prilikom ulaska u autobuse.

T.Tasić

Izvor: juznevesti

Foto:T.Tasić