Subotica: Školski centar “Dositej Obradović” otvara savetovalište za roditelje

Povodom obeležavanja Dana škole, učenici Školskog centra sa domom učenika “Dositej Obradović” odigrali su predstavu “Petar Pan”. U okviru proslave najavljeno je otvaranje savetovališta za roditelje i dece sa smetnjama u razvoju.

U izvođenju predstave “Petar Pan” učestvovalo je 35 đaka ovog školskog centra, dok je u pripreme i realizaciju bilo uključeno isto toliko nastavnika. Školski centar sa domom učenika “Dositej Obradović” pohađa 154 učenika, a iz ove ustanove najavljuju potpuno novu uslugu – savetovanje roditelja dece sa smetnjama.

– Osim roditeljima dece sa smetnjama u razvoju, savetodavne usluge pružaćemo i roditeljima dece sa nekim neurorazvojnim faktorima rizika uzrasta od 0 do 6 godina. Saveti će se davati telefonski ili lično, a roditelji će imati priliku da razgovaraju sa defektolozima različitih obrazovnih profila. Usluge savetovališta će biti potpuno besplatne – najavila je Nataša Nimčević, direktorka Školskog centra “Dositej Obradović”.

Iz lokalne samouprave poručuju da će Grad ostati pouzdan partner ovoj vaspitno-obrazovnoj ustanovi.

– Stručni kadar ima izuzetno značajnu ulogu u obrazovno-vaspitnm procesu, a ova škola ima kvalitetan i stručan nastavni kadar koji sa puno ljubavi, zalaganja i posvećenosti pristupa svom poslu – navela je Milanka Kostić, član Gradskog veća.

Izvor i foto: subotica.com