Sombor pomaže građanima da poboljšaju uslove stanovanja

Grad Sombor raspisao je javni poziv za dodelu stambene podrške za poboljšanje uslova stanovanja građana u vidu građevinskog materijala za sanaciju, adaptaciju ili rekonstrukciju stana ili porodične kuće.

Kako je objavljeno na gradskom sajtu, ukupan iznos sredstava koji je opredeljen u gradskom budžetu za taj javni poziv je 5,6 miliona dinara.

Pravo učešća imaju građani bez odgovarajućeg stana, a koji su državljani Srbije i da imaju prebivalište na teritoriji Sombora u trajanju od najmanje pet godina neposredno pre podnošenja zahteva.

Zatim uslov je i da je nepokretnost na koju se prijava odnosi u svojini podnosioca prijave ili člana porodice koji ne stanuje na navedenoj adresi, uz datu saglasnost za učestvovanje na javnom pozivu ili u zajedničkoj imovini sa nekim od članova porodičnog domaćinstva i da je ta nepokretnost upisana u katastru nepokretnosti, da podnosilac prijave ili član njegovog porodičnog domaćinstva nemaju u svojini drugi stan ili porodičnu kuću koja ispunjava osnovne uslove stanovanja.

Uslov je i da prihodi domaćinstva podnosioca zahteva ne prelaze granice prihoda predviđene u članu 91. Zakona o stanovanju i održavanju zgrada.

Izvor i foto: rtv.rs