Sedam naslova u konkurenciji za nagradu “Dušan Vasiljev”

Prema odluci žirija, sedam naslova odabrano je u užem izboru za dodelu kikindske književne nagrade “Dušan Vasiljev” za 2021. godinu.
U konkurenciji za dodelu književnog priznanja, koje dodeljuje grad Kikinda, našlo se 181 delo, a žiri je objavio uži izbor naslova, među kojima su romani “Sampas” Ilije Đurovića (Treći trg), “Noćna projekcija” Ota Horvata (Akademska knjiga) i “Tonemo” Dubravke Rebić (Prometej), zatim zbirke poezije “Afera: štampanja, štampanja” Vuka Vučkovića (Književna radionica Rašić), “Gledaj, vraćaju se” Jelice Kiso (Presing), “Igra makazama” Marije Vujošević (Treći trg), kao i zbirka priča “Priče o Adamu” Lazara Pavlovića (PPM Enklava).

Književna nagrada “Dušan Vasiljev” dodeljuje se za najbolju knjigu napisanu na srpskom jeziku objavljenu tokom prethodne godine. Nagrada se sastoji od povelje i novčanog iznosa. Aktuelna dobitnica nagrade je Dragana Mladenović, koja je književno priznanje dobila za zbirku pesama “Femicid i druge pesme”.

Tradicionalno, nagrada će biti dodeljena 27. marta, na dan smrti Dušana Vasiljeva, a taj datum je i Dan kikindske Gimnazije, koja nosi ime velikog ekspresionističkog autora.

Izvor i foto: rtv.rs