Ruma dobija novu autobusku stanicu – Investicija vredna 123 miliona dinara

Rumljani će uskoro dobiti autobusku stanicu, poručila je predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić prilikom obilaska radova na izgradnji nove, moderne autobuske stanice u Rumi.
Nova autobuska stanica se prostire na oko 70 ari u Industrijskoj ulici preko puta Elektrovojvodine, a reč je o privatnoj investiciji vrednoj 123 miliona dinaraOsim upravne zgrade, devet perona, uređenih zelenih površina u ovom kompleksu biće izgrađena i autobuska perionica, servis i prostor za tehnički pregled autobusa, navedeno je na sajtu Opštine.
Investitor Miodrag Minić je naveo da se početkom maja završavaju svi radovi, a da će već u junu stanica početi sa radom.
– Ovo će biti jedna od najlepših autobuskih stanica u zemlji. Imaće devet perona, biće veoma frekventna, jer je poznato da je Ruma na raskrsnici puteva, da je glavno dvorište za sve putne pravce. Nova stanica će rasteretiti autobuski saobraćaj u centru grada, neće biti više polazaka na samom centru, sve će se odvijati ovde, a da bi našim sugrađanima olakšali dolazak na autobusku stanicu biće uvedene češće gradske linije od centra do autobuske stanice i obratno – izjavila je Ćirićeva.
Investitor Miodrag Minić, vlasnik Masterbusa i još nekoliko autoprevozničkih kompanija, napominje da će izgradnjom nove autobuske stanice biti rešen decenijski problem Rume.
– Kupili smo deo zemljišta od Opštine, deo od privatnih vlasnika i privodimo kraju radove na ovom modernom kompleksu. Očekujemo veliki broj polazaka i odlazaka sa ove stanice, posebno što će odavde verovatno kretati sav gradski i prigradski saobraćaj, međugradski, međunarodni. Stanica će raditi 24 sata, biće primljeno deset novih radnika saobraćajne struke. Sama lokacija je izuzetno dobro odabrana. Radi se jedan veliki zeleni pojas sa fontanom, drvećem. Iza upravne zgrade biće izgrađeno jedno dečije igralište. Dok roditelji čekaju, deca će moći da se zabave, tu će biti ljuljaške, tobogani. Grad će dobiti jedan zaista zaokružen savremeni kompleks – istakao je Minić.
Podseća se da je stara autobuska stanica u privatnom vlasništvu. Reč je o objektu koji je više godina van upotrebe, opterećen i komplikovanim imovinsko-pravnim odnosima.

Izvor: eKapija

Foto: shutterstock.com