Putin: Svi postavljeni zadaci, naravno, biće uspešno rešeni

Ruski predsednik Vladimir Putin je u obraćanju na sastanku o merama za socio-ekonomsku podršku ruskim regionima, poručio da je na početku operacije u Donbasu od kijevskih vlasti raznim kanalima zatraženo da ne započinju borbena dejstva, već da jednostavno povuku svoje trupe iz Donbasa kako bi se izbeglo besmisleno krvoproliće.

“Nisu hteli. Šta da se radi, to je njihova odluka. Svest o tome šta se dešava u realnoj situaciji, na terenu, neminovno će doći. Operacija se razvija uspešno, strogo u skladu sa unapred odobrenim planovima”, rekao je Putin u četvrtak, prenosi Sputnjik.

“Napominjem da se Ukrajina, podstaknuta Sjedinjenim Američkim Državama i nizom zapadnih zemalja, namerno pripremala za vojni scenario, krvavi masakr i etničko čišćenje u Donbasu. Forsirani napad na Donbas, a zatim i na Krim bilo je samo pitanje vremena. A naše Oružane snage osujetile su ove planove”, istakao je ruski lider.

On je dodao da nije bilo druge varijante za samoodbranu, za osiguravanje bezbednosti Rusije, osim izvođenja specijalne vojne operacije.

“I svi postavljeni zadaci, naravno, biće rešeni. Pouzdano ćemo osigurati bezbednost Rusije i našeg naroda i nikada nećemo dozvoliti da Ukrajina služi kao odskočna daska za agresivna dejstva protiv naše zemlje”, poručio je Putin.

Izvor i foto: Tanjug