Premijera Nušićeve predstave “Ne očajavajte nikad” u Subotici

Drama na srpskom jeziku Narodnog pozorišta u Subotici priprema novu predstavu. Radi se o komadu koji je rađen po motivima drame Branisalava Nušića, a koji će premijerno biti izveden u subotu, 26. februara.

„Ne očajavajte nikad”, manje poznata drama Branislava Nušića, je jedino njegovo delo koje je prvobitno pisao na francuskom jeziku. Tada je živeo u Francuskoj i prolazio je kroz veoma težak životni period, u kome je između ostalog izgubio i sina. Ceo svet, pa tako i Srbija u protekle bezmalo dve godine takođe prolaze kroz težak period izazvan epidemijom Kovida-19, otuda je i, kako je objasnila Olja Đorđević koja potpisuje režiju, izbor pao baš na ovu predstavu.

„I otud ovaj optimističan naziv pred vama, „Ne očajavajte nikad”, zato što smo prosto Miloš Nikolić (direktor Narodnog pozorišta) i ja, kada smo pričali o tome šta bi trebalo da bude taj sledeći potez u ovoj novoj godini, ja sam imala želju da pošaljemo jednu takvu poruku sa zida naše zgrade, zato što je u ovom periodu bilo vrlo lako spasti baš u to primarno raspoloženje, trenutno”, ističe Olja Đorđević, koja je pored režije uradila i adaptaciju drame Branislava Nušića.

Rad na ovoj predstavi je bio i zabavan i težak, objasio je Ljubiša Ristović, koji igra glavnu ulogu, a koji je, kako je rekao novinarima, i sam u proteklom periodu, zajedno sa članovima svoje porodice, preživeo teške trenutke zbog korona virusa.

„Ja pamtim smeh, znoj ćemo zaboraviti, to nije bitno, to je normalno, ali pamtimo smeh i pamtimo ono što je lek za dušu i moju veliku nadu i želju, a to je da predstava bude lek i za ovaj naš narod napaćeni, od bolesti, od ne znam koje čega sve, tako da je to svrha ove predstave”, objašnjava Ristović, koji u predstavi igra Marsela Šabanona.

Ovo je druga premijera Drame na srpskom jeziku u ovoj sezoni, a premijera predstave „Ne očajavajte nikad”, na sceni Jadran Narodnog pozorišta u Subotici je zakazana za 26. februar, sa početkom u 19 časova i 30 minuta.

Izvor: rtv.rs

Foto: pixabay.com