Olakšana procedura izrade parking karata osobama sa invaliditetom

Osobama sa invaliditetom će od ove godine biti olakšana procedura izrade parking karata. Da bi izradili svoju specijalizovanu parking kartu, korisnici više neće morati da dolaze u prostorije “Parking servisa”, već će ih to preduzeće slati poštom.

Kako bi izašli u susret korisnicima, procedura za dobijanje parking karte za osobe sa invaliditetom je pojednostavljena. Na taj način građanima je omogućena i predaja dokumenata elektronskim putem.

“Osobe sa invaliditetom ili neko iz njihove najuže rodbine zahtev trebaju da predaju Gradskoj upravi za socijalnu i dečiju zaštitu. Oni su ti koji određuju i daju rešenje o korišćenju takve jedne godišnje parking karte. To mogu da urade na pisarnici u gradskoj kući Trg slobode broj 1 , a mogu i elektronskim putem E-uprava ili elektronskim putem na pisarnicu”, kaže Radovan Jeknić iz JKP “Parking servis”.

Nakon predaje zahteva, a na osnovu rešenja Gradske uprave za socijalnu i dečju zaštitu, JKP “Parking servis” izrađuje godišnju parking nalepnicu.

“Ono što je posebno važno i što bih ja podvukao jeste da ćemo to rešenje sa nalepnicom slati poštom na kućnu adresu. Dakle ne moraju da dolaze u Parking servis, da pojednostavnimo taj postupak, koji je, ja se nadam, njima bitan i neće morati da dolaze da čekaju u redovima da bi sve to dobili”, napominje Jeknić.

Zahtev za ostvarivanje prava na korišćenje parking mesta za tekuću godinu podnosi se najkasnije do 31. marta tekuće godine, a važnost parking kartica izdatih u prethodnoj godini produžena je do 15. aprila 2022. godine.

Izvor: rtv.rs

Foto: pixabay.com