Potpisana povelja o bratimljenju opštine Nova Crnja i opštine Jezero

Načelnik opštine Jezero Snežana Ružičić i predsednik opštine Nova Crnja Vladimir Brakus potpisali su povelju o bratimljenju dve lokalne zajednice.

Brakus je rekao novinarima da su došli u opštinu Jezero da dogovore buduću saradnju, te da je motiv to što je u Novoj Crnji mnogo stanovništva u prethodnom periodu doseljeno sa ovih prostora.

– To je i naša obaveza i zadatak, da negujemo i da čuvamo tradiciju i vezu koju imamo odavno. Tu smo da razvijemo ideje i nadam se da može biti veoma dobra saradnja – istakao je Brakus.

Ružičićeva je rekla da je veliki broj stanovnika sa ovih krajeva raselio i naselio Novu Crnju, te im je želja da u budućem zajedničkim projektima utople te odnose sa ljudima koji potiču odavde i da vrate poštovanje tradicije i kulture življenja.

Predsednik Skupštine opštine Nova Crnja Ana Marija Lekin kaže da je potpisivanje povelje veoma važno za povezivanje stanovnika, ali i za saradnju u oblasti turizma i u drugim segmentima privrede.

Savetnik predsednika opštine Nova Crnja zadužen za turizam Dejan Panić kaže da su danas dobili od Ružičićeve simboličan poklon sa malom maketom njihove zajedničke zamisli, zajedničkog projekta koji će se zvati „Vaša kuća“, te da će uz pomoć institucija i jedne i druge republike da pokrenu tu ideju.

– Zamislili smo da Vaša kuća bude jedna kuća u Novoj Crnji gde će svaki stanovnik Jezera moći besplatno da dođe, i obrnuto, da u Jezeru bude kuća u koju će moći doći stanovnici iz Crnje. Mislim da je to projekat koji će brzo da zaživi i mnogo šire od dve opštine i biće nam čast da i ostali to prepišu od nas – naveo je Panić.

Izvor i foto: novacrnja.rs