Pažljivkova smotra u opštini Nova Crnja

Na teritoriji opštine Nova Crnja održana je „Pažljivkova smotra 2022“ kojim su obuhvaćene sve osnovne škole. Takmičili su se predškolci, kao i učenici prvog i drugog razreda osnovnih škola.

U Osnovnoj školi „Branko Radičević“ u Aleksandrovu takmičenju su prisustvovali zamenik predsednika opštine Dragan Daničić, načelnik Policijske stanice Nova Crnja Nenad Kerleta i direktor OŠ „Branko Radičević“ Biljana Farkić.

Dragan Daničić, koordinator akcije za opštinu Nova Crnja izjavio je da je ovo odlična akcija koja je prilagođena za ovaj uzrast i da je od izuzetne važnosti za sve đake da od najranijeg doba budu upoznati sa bezbednošću u saobraćaju. Daničić je rekao da je ovo jedna od niza akcija koja će se sprovoditi u opštini Nova Crnja koja poseban akcenat stavlja na pitanje bezbednosti dece i podelio deci edukativnu brošuru o bezbednosti dece u saobraćaju. Deca su posebno ugrožena grupa u saobraćaju i važno je da kroz obrazovni proces usvoje osnovna znanja o saobraćaju koja će se vremenom nadograđivati, zaključio je Daničić.

Novi načelnik PS Nova Crnja Nenad Kerleta izrazio je zadovoljstvo što se ovakvo takmičenje organizuje u opštini Nova Crnja, pohvalio je organizaciju takmičenja i poželeo srećan rad. Kerleta je istakao važnost edukacije dece o bezbednosti u saobraćaju i naglasio da će se Policijska stanica Nova Crnja rado odazvati u svim akcijama koje su budu organizovale u cilju edukacije i preventivnog rada na polju bezbednosti u saobraćaju.

U akciji Agencije za bezbednost saobraćaja na nivou države učestvuje preko 60 lokalnih samouprava i 60.000 dece.

Izvor i foto: novacrnja.rs