Posle trogodišnje pauze ponovo Sajam automobila u Beogradu

Predstojeći sajam automobila “DDOR Eco BG Car Show 07”, nakon trogodišnje pandemijske pauze, biće održan od 12. do 15. maja, saopšteno je iz Beogradskog sajma.

Ovogodišnji sajam, navodi se, ima sve predispozicije da bude prekretnica i suštinska promena u “filozofiji” posedovanja, korišćenja i održavanja automobila, ovdašnje automobilske i prateće industrije i auto-moto tržišta.

“Već i odrednica ECO u inoviranom nazivu sajma upućuje na sasvim novi izlagački koncept, nameru organizatora i uvoznika vozila da se u skladu sa novim vremenom i prilikama akcentuju vozila sa ekološki naprednim pogonskim rešenjima. To znači automobili na električni pogon, hibridi, laki hibridi, ali i novi modeli sa konvencionalnim pogonima za koje se pretpostavlja da su ekološki unapređeni i da zadovoljavaju visoke ekološke standarde”, navodi se u saopštenju.

Navodi se da sve automobilske marke zastzupljene na srpskom tržištu pokazale veliki interes da učestvuju na predstojećoj sajamskoj izložbi i prikažu novitete koji su već u pradaji, ali zbog pandemijskih uslova nisu mogli da budu javno predstavljeni u svetu.

Najavljeno je da će zajedno sa Sajmom automobila biti održan i 14. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme “Motopašion”.

“Svi automobilski brendovi koji se predstavljaju u okviru ‘DDOR Eco BG Car Show 07’ biće u hali 1 Beogradskog sajma. Izložbi ‘Motopašion’ biće u celini posvećena hala 4, a kompletna prateća industrija, garažno-servisna oprema, rezervni delovi, uključujući i onu specijalizovanu, namenjenu ekološki naprednim i električnim vozilima, biće u halama 2, 1A i 3A”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će u hali 3 biti postavljena velika izložba starovremenskih automobila, organizovana po tematskim celinama.

Izvor: rtv.rs

Foto: Beogradski sajam automobila