Podrška opštine Apatin vatrogasnoj službi u cilju boljih uslova za rad

Predsednica opštine Apatin Dubravka Korać u pratnji svog zamenika Radovana Đukića obišla je danas završene radove na apatinskoj vatrogasnoj stanici kojoj su u poseti bili i Zamenik načelnika uprave vatrogasno-spasilačke jedinice MUP-a Srbije Vladan Plemić, kao i v.d. Načelnik odelenja za vanredne situacije u Somboru Goran Bursać.

Opština Apatin je prošle godine pomogla sa značajnim finansijskim sredstvima u vrednosti od oko 2 miliona dinara da se rekonstruiše deo vatrogasne jedinica u Apatinu. Ispred vatrogasne jedinice, opštini Apatin se na ovoj investiciji, ali i pomoći oko opremanja vatrogasnog vozila, zahvalio Goran Bursać v.d. Načelnika odelenja za vanredne situacije u Somboru, te je istakao kako su se stvorili bolji uslovi za rad vatrogasaca u Apatinu.

Ovom prilikom hteo bih ispred odelenja za vanredne situacije u Somboru da se zahvalim Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije, sektoru za vanredne situacije u Beogradu na donaciji polovnog navalnog vatrogasnog kamiona, kao i opštini Apatin koja je učestvovala sa značajnim materijalnim sredstvima da se ovo vozilo privede nameni i da se opremi, rekao je Bursać.

Danas smo u vatrogasnom domu da bismo videli šta je urađeno u prethodnom periodu i na koji način je opština Apatin u saradnji sa Republikom Srbijom pomogla u opremanju vatrogasne stanice. Ono što mi je posebno drago je što smo zajedničkim snagama uspeli da pribavimo vatrogasno vozilo i to će zaista biti od koristi svim našim građanima pre svega zbog brzine intervencije, rekla je predsednica opštine Apatin Dubravka Korać

Predsednica naše opštine se osvrnula i na pomoć oko uređenja unutrašnjosti vatrogasne stanice u Apatinu, ali i najavila dalju finansijsku pomoć na objektu koji su hitni.

Cilj je da se stvore što bolji uslovi za naše vatrogasce kako bi u slučaju potrebe što je pre moguće stizali do svake kuće na teritoriji naše opštine i što efikasnije mogli da intervenišu, zaključila je Dubravka Korać.

Izvor i foto: soapatin.org