Počela akciju ozelenjavanja javnih površina u Rumi

Javno komunalno preduzeće “Komunalac” iz Rume otpočelo je akciju ozelenjavanja javnih površina na teritoriji ove opštine. Akcija je otpočela sadnjom 50 stabala lipe duž Glavne ulice u Rumi. Pored zasada lipe predviđeno je uređenje zelenih površina kao i održavanje i upotpunjavanje postojećih drvoreda.

Uređenje i ulepšavanje Glavne ulice u Rumi nastavljeno je akcijom sadnje novih 50 sadnica lipe. Postojeći drvored biće upotpunjen, a Rumljani pozitivno ocenju ovu akciju, jer će imati priliku da uživaju u hladu i mirisu lipa već s proleća.

Dve godine nakon rekonstrukcije Glavne ulice došla je na red i sadnja nedostajućih stabala u drvoredu lipa, što će svakako upotpuniti postojeći drvored po kome je Ruma i poznata.

Lep izgled, funkcionalnost kao i zaštita životne sredine svakako predstavljaju prioritet lokalne vlasti Opštine Ruma i akcija ozelenjavanja u celoj opštiniji je svestrdno podržana.

Pored dopunjavanja drvoreda sa 50 novih sadnica lipe u Glavnoj ulici, tokom akcije ozelenjavanja Rume, planirani su i radovi na postavljanju takozvanih tepih travnjaka, uređenje izletišta Borkovac kao i obnova sadnica kestena u Železničkoj ulici.

Izvor: rtv.rs

Foto: Opština Ruma