Pančevački bend „Buč Kesidi“ nastupa u Nišu

Pančevački sastav Buč Kesidi održaće veliki samostalni koncert u Nišu u subotu, 21. maja u u Dvorištu Banovine od 21 sat.

Ovo će ujedno biti prvi nastup benda nakon dva unapred rasprodata koncerta u Nišu 2019. godine.

Organizatori navode da će ljubitelji ovog disko pop-rok elektro boj benda, ulaznice moći da kupe na svim prodajnim mestima Tickets.rs i Gigistix po ceni od 1.000 dinara, dok će neposredno pre koncerta cena karte biti 1.200 dinara.

Na jesen 2020. godine objavili su vinil albuma „Euforija“. Limitirana serija od petsto crvenih ploča rasprodata je za nekoliko dana. Bend Buč Kesidi je prošle godine nastupio na gotovo svim najbitnijim domaćim festivalima a kruna sezone su svakako koncert kod Pobednika u Beogradu i pet uzastopnih rasprodatih koncerata u Zagrebu. Bend je prošle godine publici predstavio i film „Euforija uživo“ koji je prikazan u bioskopima širom regiona.
Biografija:

„Buč Kesidi“ je, kako sami kažu, „levoruki disko pop-rok elektro boj bend duo“ iz Pančeva. Čine ga prijatelji iz srednje škole Zoran Zarubica (bubnjevi, vokal) i Luka Racić (gitara, vokal), koji zajedno sviraju od 2013. godine. Početak uspeha benda vezuje se za 2016. godinu kada izbacuju prvi studijski album „Posesivno-ospulsivni hospul. Dve godine nakon toga, 2018. počinju da rade na novom albumu, na kom isprobavaju novi zvuk uz pomoć sintisajzera i semplova. Krajem 2018. godine izlazi singl „Nema ljubavi u klubu“, koji vrlo brzo postaje veliki hit. Upravo ta numera je bila prelomna tačka u karijeri benda“, organizatori o bendu.

Izvor: Vojvodina uživo
Foto: Buč Kesidi promo / Ljubiša Joković