Organizovana školica plivanja za somborske predškolce

Kako bi naši najmlađi sugrađani što pre stekli sigurnost na vodi, Grad Sombor pokrenuo je program obuke plivanja za predškolce, koji se sprovodi u saradnji sa Predškolskom ustanovom „Vera Gucunja“ i Sportskim centrom „Soko“.

Grupu koja je trenutno na obuci posetila je u četvrtak Antonija Nađ Kosanović, članica Gradskog veća za oblast omladine, dece, sporta i zdravstva.

„Cilj intenzivne obuke plivanja dece predškolskog uzrasta je svakako da decu od što mlađeg uzrasta uključimo u sport, da oni nauče samostalno da plivaju i da se održavaju na vodi. Mališani će imati tronedeljnu obuku, ukupno 15 sati, svakog radnog dana na Gradskom bazenu. Pre same obuke, oni će u svojim matičnim vrtićima imati i jedan čas edukativne radionice gde će se upoznati sa kodeksom ponašanja na vodi i sa aktivnostima koje će se sa njima realizovati na bazenu“, rekla je Antonija Nađ Kosanović.

Roditelji predškolaca, u njihovim vrtićima, biće obavešteni o načinu na koji mogu da prijave svoju decu na obuku plivanja i o terminu kada će se odvijati obuka.

Obuka plivanja za predškolce je besplatna.

Izvor i foto: sombor.rs