Odžaci: Potpisani ugovori o sufinansiranju u oblasti sporta – godišnji program

Danas 31.03.2022.godine u sali Opštinskog veća opštine Odžaci potpisani su ugovori o sufinansiranju u oblasti sporta – Godišnji programi između Opštine Odžaci i sportskih organizacija sa teritorije opštine Odžaci kojima su sredstva odobrena po Javnom konkursu za sufinansiranje u oblasti sporta – godišnji programi za 2022.godinu u ukupnom iznosu od 13.000.000,00 dinara.

Ugovore je sportskim organizacijama, nakon potpisivanja, uručio član Opštinskog veća zadužen za sport Nebojša Nikolić. On se na početku obratio svim prisutnim predstavnicima, pozdravio ih u ime Predsednika opštine Odžaci i svoje lično ime, pa istakao da je saradnja Opštine Odžaci i sportskih organizacija na visokom nivou što pokazuje činjenica da su svi programi odobreni u celosti što znači da postoji izuzetno razumevanje i dobro planiranje u sportu. Tokom svog izlaganja Nikolić je napomenuo važnost pravovremenog pravdanja sredstava kako bi dinamika realizacije, po danas potpisanim Ugovorima, tekla tako da klubovi mogu nesmetano funkcionisati jer su sredstva u budžetu Opštine Odžaci za ovu namenu obezbeđena.

Opština Odžaci je u budžetu opštine Odžaci namenjenom za podršku lokalnim sportskim organizacijama u oblasti sporta obezbedila sredstva u iznosu od 24.100.000,00 dinara što je najviše do sada. Ova sredstva će biti realizovana u skladu sa Pravilnikom o odobravanju finansiranju programa kojima se ostvaruju potrebe i interesi građana u oblasti sporta na teritoriji opštine Odžaci (sa Kriterijumima) i finansijskim planom.

Izvor i foto: odzaci.rs