Niš: Sanacija pumpne stanice na izvorištu u Ljuberađi

Iz sopstvenih sredstava JKP „Naisus“ saniralo je najugroženiji deo izvorišta u zoni pumpne stanice „Ljuberađa“ u samom koritu reke Lužnice u dužini od 500 metara. Prethodne poplave ugrozile su same temelje potpornog zida i platoa ispred objekta pumpne stanice.

Završene radove obišla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, vršilac dužnosti direktora JKP „Naisus“ Goran Milosavljević i predsednica opštine Babušnica Ivana Stojčić sa saradnicima.

Izvorište u Ljuberađi u opštini Babušnica je jedno od najvažnijih za stabilno snabdevanje Niša vodom. Sa ovog izvorišta vodom se snabdevaju građani Babušnice, Bele Palanke i Niša, rekla je gradonačelnica Niša.

Posle čitave decenije opština Babušnica je počela sa otplatom svojih dugovanja prema JKP „Naisus“, napomenula je Sotirovski.

Dobro je i to što će JKP „Naisus“ ustupiti trafostanicu EPS-u i na taj način smanjiti svoje troškove, ocenila je ona.

Mi u Nišu obići ćemo pojedina sela sa rukovodstvom JKP „Naisus“ i razgovaraćemo o tome kako da im obezbedimo stabilnost u snabdevanju pijaćom vodom, najavila je Sotirovski.

Ovo je početak sanacije kompletnog regionalnog cevovoda u dužini od 85 kilometara od Ljuberađe do Niša za koji smo uradili elaborat. Da bi to obavili potrebna nam je pomoć republičkih organa, kazao je Milosavljević.

Ivana Stojčić je rekla da se svi stanovnici Babušnice snabdevaju sa izvorišta u Ljuberađi i da je ono od velike važnosti za babušničku opštinu.

Ona je napomenula da je potpisan reprogram i da je njihovo JKP „Komunalac“ počelo da otplaćuje dugovanja prema niškom partneru u vodosnabdevanju.

Izvor i foto: ni.rs