Odžaci: Na Gradskom stadionu održano opštinsko školsko prvenstvo u atletici

Na Gradskom stadionu u Odžacima 11. aprila održano je drugo opštinsko školsko prvenstvo u atletici na kome se u sportskoj atmosferi i u duhu fer-pleja takmičilo oko 170 učenika i učenica osnovnih škola podeljenih u tri uzrasne kategorije, u trkačkim disciplinama, bacanju vorteksa i kugle, skoku udalj iz zone i skoku uvis.

U sistemu školskog sporta koji obuhvata 15 sportova, takmičenje u atletici kao bazičnom sportu je jedno od najmasovnijih, ali i najzahtevnijih za organizaciju, pa je Sportskom savezu opštine Odžaci i nastavnicima fizičkog vaspitanja bila dragocena podrška Sportskog saveza Sombora i Atletskog kluba iz tog grada čiji su predstavnici pomagali u realizaciji takmičenja.

Podrška deci u njihovom takmičenju bio je i član Opštinskog veća zadužen za sport, Nebojša Nikolić, koji je istakao da lokalna samouprava i Sportski savez opštine Odžaci prepoznaju važnost školskog sporta kao baze za buduće šampione, pa tako i atletike kao kraljice sportova.

Sportski savez opštine Odžaci je za najbolje male atletičare obezbedio diplome. Pobednici sa opštinskog takmičenja plasirali su se na okružno prvenstvo u atletici koje će se održati 14. aprila na Gradskom stadionu u Somboru.

Izvor i foto: ico.rs