Održana sednica Odbora za aktivnu inkluziju Kula

U Malo sali SO Kula održana sednica Odbora za aktivnu inkluziju Kula kojoj su prisustvovali predstavnici Centra za socijalni rad Kula, Dom zdravlja Kula, Crvenog Krsta, Udruženja MNRO „Plava ptica“, kao i predstavnici opštinske uprava Kula.

Marko Košutić, direktor MNRO „Plava ptica“ je napomenuo da je osnovano socijalno preduzeće koje će se baviti proizvodnjom toalet papira i ubrusa i u kojem će biti zaposlene osobe sa invaliditetom, početak rada se očekuje u narednom periodu.

Članovi Odbora će biti uključeni u izradu Strategije socijalne zaštite na teritoriji opštine Kula, kao i u izradu Kodeksa dobrog upravljanja. Izradom ova dva dokumenta će u mnogome poboljšati socijalne i druge usluge na teritoriji opštine Kula.

Odbor za aktivnu inkluziju Kula je formiran u sklopu projekta „Aktivni inkluzivni servis Kula“ koji realizuje opština Kula iz Programa podrške Evropske unije za socijalno stanovanje i aktivnu inkluziju – EU SHAI, a koji sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge – UNOPS.

Izvor i foto: kula.rs