Održana Čvarkijada u Sremskoj Mitrovici

Tradicionalna manifestacija Čvarkijada, održala se treći put na platou ispred Mesne zajednice Blok “B” u Sremskoj Mitrovici. Učestvovala je 21 ekipe koja se takmičila u pripremi najboljih čvaraka.

Jedan od organizatora je i Grad Sremska Mitrovica, koji svake godine podržava ovu manifestaciju, koja je i humanitarnog karaktera. Manifestaciju su upotpunili štandovi koji su svojom bogatom ponudom domaćih proizvoda privlačili posetioce, koji su se okupili u velikom broju.

Ova manifestacija je okupila veliki broj takmičara, ali i posetilaca. Mnogi su prvi put prisustvovali ovakvoj manifestaciji, ali većini je već poznata i prate je od samog početka.

Takmičari su od ranih jutarnjih časova počeli sa pripremom ovog nadaleko poznatog specijaliteta. Uzbuđenje i dobra atmosfera su prisutni, a svi ističu da im cilj nije pobeda, nego dobar provod i druženje.

Predsednik MZ “Blok B” otvorio je manifestaciju i pozdravio prisutne i istakao da su ljudi željni druženja, što se i vidi. Tim povodom je istakao da je manifestacija humanitarnog karaktera.

Pobednik Čvarkijade bila je ekipa “Moto klub Srem” iz Sremske Mitrovice. Pored čvaraka, posetioci su imali priliku da uživaju u različitim domaćim specijalitetima, suhomesnatim proizvodima, kolačima, sokovima i džemovima i mlečnim proizvodima koji su krasili veliki broj štandova. Manifestaciju je pratio i kulturno umetnički program koji je sadržao folklor, hor i sviranje tradicionalnih instrumenata. Posetioci su napustili manifestaciju zadovoljni i punih stomaka, ističući da ovakve manifestacije treba češće da se održavaju.

Izvor: rtv.rs

Foto: pixnio.com