Niš gradi nove parkove, rekonstruiše postojeće

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sa saradnicima obišla je radove na izgradnji parka kod tržnog centra na Bulevaru Nemanjića i radove na rekonstrukciji parka na Sinđelićevom trgu.

Ona je podsetila kako je izgledao deo Bulevara Nemanjića sa garažom i sa neuređenim gustim rastinjem prema glavnoj saobraćajnici na teritoriji gradske opštine Medijana.

Niče novi park, donacija gradu, od hektara površine sa svim sadržajima kao što su zelenilo sa zalivnim sistemom, mobilijari, dečje igralište, klupe, teretana na otvorenom, veliki šah, prostor za održavanje manifestacija, rekla je Sotirovski.

Radovi na rekonstrukciji parka na Sinđelićevom trgu odvijaju se prema planiranoj dinamici.

Sada gradimo, posle moramo da čuvamo ono što smo uradili. Ideja je da svaki park ima svog čuvara. Razmišljamo i o rekonstrukciji parka na Čairu gde će biti mnogo posla, napomenula je gradonačelnica Niša.

Vršilac dužnosti direktora Zavoda za urbanizam Ivan Grmuša rekao je da su u toku radovi prve faze izgradnje parka kod „Delta Planeta“.

Tehnički direktor „Put Inženjeringa“ Marko Nikolić, preduzeća koje izvodi radove na Bulevaru Nemanjića, naveo je da će u prvoj fazi biti postavljene staze, zelenilo, zalivni sistemi i pripremljen teren za sadržaje u parku.

Izvor i foto: ni.rs