Sporazum o saradnji Privredne komore Vojvodine i Tehnološkog fakulteta

Sa ciljem lakšeg pronalaženja zaposlenja budućih diplomaca i njihovom povezivanju sa stranim investitorima, Privredna komora Vojvodine i Tehnološki fakultet iz Novog Sada potpisali su sporazum o saradnji.

Budući diplomci imaju šta da ponude poslodavcima a ova saradnja će im omogućiti da lakše dođu do zaposlenja u domaćim i inostranim kompanijama, kažu na Tehnološkom fakultetu.

“Ovaj današnji sporazum je i te kako značajan za Tehnološki fakultet kao vid podrške Privredne komore, odnosno međusobnog povezivanja Tehnološkog fakulteta i Privredne komore sa ciljem da se još više umrežimo sa privredom i da se implementacija kadra i znanja u privredu još pojača”, ističe Biljana Pajin, dekan Tehnološkog fakulteta.

Tehnološki fakultet raspolaže velikim brojem stručnjaka, stoga je najvažnije da oni sa svojim znanjem i dostignućima budu konkurentni na domaćem i inostranom tržištu, kažu Iz Privredne komore Vojvodine.

“Tehnološki fakultet treba da ima svoje mesto, da ih povezujemo u budućnosti sa stranim direktnim investitorima koji dolaze kod nas, jer strani investitor dolazi ovamo da proizvodi i to na nekom visokom i kvalitetnom nivou a kako će to postići, sa kvalitetnim kadrovima”, kaže Boško Vučurević, predsednik Privredne komore Vojvodine.

U svojoj tradiciji dugoj preko 60 godina zvanje diplomiranog inženjera do sada je dobilo više od 5.200 studenata, koji najčešće nakon završenih studija zaposlenje pronađu u domaćim kompanijama.

Izvor i foto: rtv.rs