Kikinda: Izložba radova korisnika centra za socijalnu zaštitu

Izložba likovnih radova “Boje nas inspirišu” korisnika Centra za pružanje usluga socijalne zaštite u Kikindi otvorena je u Galeriji Kulturnog centra u tom gradu. Na njoj se mogu videti portreti poznatih ličnosti, kao i prolećni motivi, a ono što ih spaja su vedre boje i to što su svi autori veoma ponosni na svoje radove.
Radove su stvarali samostalno ili zajednički, a sve u bojama proleća, koje je za mnoge omiljeno godišnje doba. Korisnici kikindskog Centra za pružanje usluga socijalne zaštite ponosni su na svoja dela, budući da su se u nekim likovnih tehnikama prvi put oprobali.

“Ovo smo radili sa gužvanim, tj. krep papirima, radili smo i batike od čaršafa. Prvo smo crtali, pa smo koristili vosak i vodene boje i vidite kako je lepo ispalo”, priča korisnik Centra Zoran Savičić.

Izložba “Boje nas inspirišu” otvorena je u Galeriji kikindskog Kulturnog centra. Autori kažu da im rad nije teško pao, jer uvek imaju volju i želju za stvaranjem.

“Sa puno truda i ljubavi. U bilo šta što radiš, moraš uložiti mnogo truda i puno ljubavi i onda sve ispadne tako lepo. Mi smo prezadovoljni našim radovima”, ponosno ističe korisnica Centra Svetlana Kalinov.

Likovna dela stvarali su svakodnevno, tokom rada u dnevnom boravku. Ipak, odlučili su da je početak proleća i praznični period pravo vreme da ih prikažu Kikinđanima:

“Nekako je proleće momenat kada se svi budimo, kada gledamo sve one boje, šarenilo i cvetno stanje oko nas, pa nas je to inspirisalo da prikupimo sve one radove koje smo tokom protekle godine stvarali i da pokažemo danas našim građanima šta mi to radimo i šta mi to možemo”, kaže Slađana Kosarenko Stanaćev, koordinatorka dnevnog boravka u Centru.

Kroz radove su iskazani kreativnost i umeće korisnika. Motivi su raznoliki, od cveća do portreta poznatih ličnosti. Na taj način korisnici Centra još jednom su pokazali da su ravnopravni deo društva.

Izvor i foto: rtv.rs