Grad Šabac izgradio sedam dečijih igrališta i tri fitnes terena za godinu dana

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić obišao je završne radove na izgradnji novog, dečjeg igrališta na Starom gradu. Grad Šabac je u poslednjih godinu dana izgradio 7 dečjih igrališta i 3 fitnes terena. Osim ovog, urađena su i dečja igrališta u Velikom parku, MZ Šipurske livade, MZ Bair, MZ Jevremova, MZ Kasarske livade, MZ Korman, kao i fitnes tereni u Malom parku u Masarikovoj ulici, u Benskim barama i na Čaviću. Gradonačelnik Pajić istakao je da je Grad Šabac iz budžeta za ovu namenu izdvojio 20 miliona dinara.

“Naš grad je Grad budućnosti i brinućemo o svim sugrađanima. Kako su deca ukras sveta, tako smo se i mi potrudili da osmehom i srećom ukrasimo njihova lica. Danas smo obišli novo dečje igralište na Starom gradu i velika je sreća videti ovaj prostor pun dece. Ovde je do skoro bila površina neupotrebljiva za dečju igru, a sada se nalazi moderno igralište. Naš grad vezan je za svoju reku, a Stari grad važno je mesto za sve Šapčane. Mališani će u ovoj oazi mira i prirode moći da uživaju na pravi način”, rekao je gradonačelnik Pajić i dodao da je Ministarstvo za zaštitu životne sredine za igralište na Starom gradu opredelilo sredstva u iznosu od 4,5 miliona dok je ostala sredstva obezbedio Grad Šabac.

,,U svakom delu grada pokušavamo da uredimo što više ovakvih igrališta među zgradama i da na taj način povećamo kvalitet života ljudi. Glavni cilj nam je stvaranje uslova za kvalitetan rani razvoj dece i zdrav psihofizički razvoj najmlađih sugrađana. Mi ćemo se potruditi da našim najmlađima obezbedimo bezbrižnu igru i zdravo odrastanje. Zajedno možemo sve”, kazao je Pajić.

Saša Maksimović, direktor JP ,,Infrastruktura Šabac” istakao je da su sva igrališta opremljena gumenim podlogama, multifunkcionalnim spravama, toboganima i ljuljaškama. ,,Sprave su rađene po domaćim standardima koji su usaglašeni sa evropskim. Bezbednost dece je na najvišem nivou, ali se ipak očekuje pratnja roditelja kod najmlađih sugrađana”, rekao je Maksimović.

Izvor i foto: sabac.rs