Gradonačelnik Pajić uručio ključeve automobila Dacia Logan Centru za socijalni rad Šabac

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić uručio je ključeve automobila Dacia Logan Centru za socijalni rad Šabac. Auto je kupljen sredstvima iz projekta „Socijalna i zdravstvena zaštita starijih” koji je podržala Vlada Švajcarske kroz program Swiss PRO uz učešće Grada Šapca. Gradonačelnik Pajić istakao je da odgovorna socijalna politika predstavlja jedan od osnovnih postulata modernog društva.

,,Osim auta, u okviru ovog projekta, kupljeni su i medicinska i zaštitna oprema, mašina za pranje, mašina za sušenje veša, motorna kosa, kosačica i motorna testera. Cilj projekta je povećanje dostupnosti usluge socijalne zaštite pomoć u kući za korisnike koji žive na teritoriji grada Šapca, naročito na ruralnom području. Vrednost ovog projekta je 13.851 evra. Grad Šabac jedna je od jedinica lokalne samouprave koja svojim sugrađanima obezbeđuje najveći broj prava i usluga socijalne zaštite. Zbog toga smo iz budžeta za potrebe socijalne zaštite u 2022. godini izdvojili 276 miliona dinara. Nastavićemo da brinemo o svim kategorijama stanovništva jer Zajedno možemo sve i od Šapca pravimo Grad budućnosti“, rekao je gradonačelnik Pajić.

Biljana Mrkonjić, direktorka Centra za socijalni rad Šabac istakla je da je opšti cilj projekta doprinos stvaranju odgovornijeg, efikasnijeg i delotvornijeg sistema socijalne zaštite na teritoriji grada Šapca kroz jačanje kapaciteta za unapređenje razvoja lokalnih socijalnih usluga.

,,Grad Šabac je specifičan po razuđenosti sela koju ima, a naši korisnici su najčešće sa sela. Ovaj auto će sada omogućiti da usluga pomoć u kući bude dostupnija. Projekat „Socijalna i zdravstvena zaštita starijih” doprineo je povećanju dostupnosti socijalne usluge pomoć u kući za 280 korisnika koji žive na teritoriji grada Šapca”, rekla je Biljana Mrkonjić.

Projekat „Socijalna i zdravstvena zaštita starijih” realizovao je Grad Šabac u partnerstvu sa Centrom za socijalni rad Šabac u okviru programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO“, koji podržava Vlada Švajcarske u saradnji sa Vladom Srbije, a sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u partnerstvu sa Stalnom konferencijom gradova i opština (SKGO).