“Fotosafari” kikindskih lepota

U Galeriji Kulturnog centra u Kikindi otvorena je izložba fotografija 74 fotografa, koji su učestvovali na „Foto safariju“, koji je organizovan decembra 2021. godine u Kikindi. Plakete i medalje najboljima dodelili su kikindski Kulturni centar i Foto klub Beograd.

Najlepša fotografija birala se iz dve oblasti. U jednoj je tema bila Kikinda, dok je druga tema bila slobodna. Član Foto kluba Beograd Aleksandar Jočić nagrađen je u slobodnoj kategoriji, a o Kikindi govori sa oduševljenjem.

„Bio sam oduševljen kad sam došao u Kikindu raznolikošću i svemu što je postigla u svom životnom veku. Jako je primamljiva svima koji dođu, jer može mnogo toga da se vidi. Jako lep utisak nosim odavde i svima preporučujem da dođu i vide Kikindu“, istakao je Jočić.

„Fotosafari“ su organizovali kikindski Kulturni centar i Foto klub Beograd. Za Marka Mišeljića iz beogradskog Foto kluba posebno je bila važna reakcija Kikinđana na fotografije.

„Nama je bitno što smo dobili povratnu informacije od Kikinđana i saznali kakvo je njihovo mišljenje o našem viđenju kikindskih lepota. Gradimo prijateljski odnos sa Kulturnim centrom Kikinda, pa ćemo sledeće godine već moći da pričamo o tradiciji“, objašnjava Marko Mišeljić iz Foto kluba Beograd.

Organizovanjem „Foto safarija“ i kolektivnom izložbom, Kulturni centar u Kikindi pružio je priliku za napredak profesionalnim fotografima i onima koji žele to da postanu.

„Profesionalni fotografi učestvuju na ovakvim izložbama, kako bi stekli viša zvanja. Ova izložba je bitna i nadam se da ćemo i naredne godine organizovati „Fotosafari“ i izložbe, pa da će to postati jedna vrsta takmičenja za fotografe iz cele Srbije“, kaže Marko Markovljev iz kikindskog Kulturnog centra.

„Foto safari“ organizovan je proteklog decembra u Kikindi, kao završnica manifestacije „Sovembar“. Učestvovali su fotografi iz Beograda, Zrenjanina, Novog Sada, Sombora i iz Kikinde.

Izvor i foto: rtv.rs