“Dan veselih poligona” u Sremskoj Mitrovici

U Predškolskoj ustanovi “Pčelica”, objekat “Zvezdica” Sremska Mitrovica, održala se sportska aktivnost “Dan veselih poligona”, u kojoj su učestvovala deca predškolskog uzrasta. Organizatori su Sportski savez Grada Sremska Mitrovica i Savez za predškolski sport i fizičko vaspitanje Srbije.

Deca su se provlačila, preskakala i puzala ispod različitih prepreka, a osmesi na licima su ukazivali da im je bilo veoma zabavno.

Cilj ovakvih aktivnosti je promocija fizičke aktivnosti, ali i uključivanje što većeg broja dece u sportske aktivnosti koje su za rast i razvoj veoma značajne.

Sportski savez Grada Sremska Mitrovica i Savez za predškolski sport Grada u saradnji sa Savezom za predškolski sport i fizičko vaspitanje Srbije organizatori su ove sportske aktivnosti, koja je obradovala mališane.

Veliki je značaj da se deca od najranijeg uzrasta bave sportom, a ovakve aktivnosti se upravo organizuju sa tim ciljem.

Kroz ovakve sportske aktivnosti, deca stiču i veliki broj prijatelja, uče o timskom radu, ali i razvijaju sportski i takmičarski duh. Takođe se na najzabavniji način podiže svest o značaju bavljenja fizičkim aktivnostima, koje su veoma značajne za decu svih uzrasta.

Izvor i foto: rtv.rs