Vučević: Novi Sad uložio 5,5 milijardi dinara u obrazovanje

U poslednjih 8 godina Grad Novi Sad uložio je 5,5 milijardi dinara u obrazovanje izjavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.
U Srednje obrazovanje uloženo je 3,6 milijardi, od čega je samo u Muzičko-baletsku školu, uloženo 3,1 milijardu dinara, navodi Vučević.

“U osnovne škole je za investiciono održavanje uloženo preko 850 miliona dinara” ističe Vučević i dodaje da je “Za PU “Radosno detinjstvo” odvojeno preko milijardu dinara za investiciona ulaganja”.

Spisak svih radova i poboljšanja infrastrukture vaspitno-obrazovnog sistema na teritoriji grada je pozamašan, skoro 20 osnovnih škola i desetak srednjih škola, na potezu od samog centra Novog Sada pa do Kamenice i Begeča su delimično ili potpuno rekonstruisane ili su dobile neophodna tehnička poboljšanja, izjavio je Vučević.

U 2021. godini sa 27 miliona dinara obezbeđeni su besplatni udžbenici za prvake, a posebna pažnja kako navodi Vučević posvećena je najmlađim.

“Novi Sad se nije slučajno profilisao kao “family friendly” i grad dece, od sređivanja starih do izgradnje potpuno novih objekata, značajno su skraćene liste čekanja i ubrzo će one postati stvar prošlosti” kaže gradonačelnik.

Boravak dece u državnim vrtićima potpuno je besplatan za 17.000 mališana, dok Grad, kao prvi u Srbiji, subvencioniše i boravak dece u privatnim vrtićima, navodi Vučević i najavljuje brojne projekte i značajne radove u naredne dve godine.

Izvor: rtv.rs

Foto: pixabay.com