Udruženje penzionera Kikinda: Prijavljivanje za besplatan boravak u banjama do 21. aprila

Republički PIO fond i ove godine raspisao je Javni poziv za prijem zahteva za upućivanje korisnika penzija na besplatnu rehabilitaciju u zdravstveno stacionarnim ustanovama i banjsko-klimatskim lečilištima, u trajanju od 10 dana. Pravo imaju korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija, koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije i čija penzija iznosi do 30.978 dinara.

Milan Periz, predsednik Urduženja penzionera Kikinda, kaže da se svi zaintresovani penzioneri sa teritorije grada Kikinde za besplatan boravak u banjama mogu prijaviri do 21. aprila:

“Našim sugrađanima ova pogodnost svakako godi i odgovara, jer je u pitanju dob kada su prisutne različite bolesti. Cilj ove akcije je da pomogne penzionerima sa nižim primanjima, da odu u banje Srbije koje su predviđene ovim programom. Svi zaintresovani, koji ispunjavaju uslov da imaju penziju manjui od 30.978 dinara, mogu doći u prostoje Udruženjam gde popunjavaju određene formulare. Dokumentacija stiže u PIO fond, Komisija će razmotriti prijave u odnosu na kriterijume i doneti odluku kojih će 150 penzionera ostvariti ovo pravo. – rekao je Periz.

Rang lista korisnika penzija koji ispunjavaju uslove za upućivanje na rehabilitaciju se objavljuje dvadeset prvog radnog dana od isteka oglasa.

Izvor i foto: Vojvodina uživo