U Apatinu održana “Kulturna Domijada”

U Apatinu je juče održana „Kulturna Domijada“, susret domova učenika Vojvodine koji je okupio 200 učesnika.

– Želim da vas pozdravim i poželim dobrodošlicu u Apatin, i pre svega, iako je Domijada takmičarskog karaktera, da se dobro zabavite. Da bude zanimljivo i da vam ostane u lepom sećanju, pa da nam se vratite ponovo, rekao je prilikom otvaranja Nedeljko Šarac, direktor Tehničke škole sa Domom učenika.

Apatinski Dom učenika Tehničke škole više puta do sada je bio domaćin sportske domijade, a ovo je drugi put da je organizovao kuturno-umetničku domijadu.
– Na programu su takmičenja iz svih šest umetničkih disciplina, sem filma. Učenici su se takmičili u nekoliko kategorija. U okviru muzike takmičenje je bilo u klasičnoj, etno i popularnoj muzici, kao i kategorija plesa; slikali su ili pisali na zadatu temu, a u Domu kulture je predstavljeno sve ono što je zahtevalo scenu, rekla je Snježana Milosavljević, profesor srpskog jezika i književnosti.

Kao što su brojne javne manifestacije bile prekinute u vreme pandemije kovida 19, istu sudbinu je imala i učenička domijada. Na današnjem susretu se čulo da se svi nadaju da je tome došao kraj i da će ova lepa manifestacija nastaviti tradiciju održavanju na radost učenika i njihovih domskih vaspitača.

Na kraju dana učenicima i njihovim mentorima su podeljene diplome.

Izvor: vojvodinauzivo.rs

Foto: radiodunav.com