Takmičenje mladih inovatora 35. put u Inđiji

U organizaciji Saveza pronalazača Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i Opštine Inđija, u inđijskom Kulturnom centru juče je održano 35. jubilarno takmičenje mladih inovatora i preduzetnika. Cilj je da se mladi do 17 godina pripreme i osposobe za svoja buduća zanimanja.

Učenici viših razreda inđijskih škola juče su se okupili u Kulturnom centru na 35. jubilarnom takmičenju inovatora i preduzetnika, kako bi pokazali svoja znanja i veštine u pisanju biznis planova.
Za njih je, kažu, ovo iskustvo dragoceno, jer im pomaže da izaberu i usavrše buduće zanimanje.

Takmičenje mladih inovatora i preduzetnika organizovao je Savez pronalazača Srbije, organizacija koja postoji od 1919. godine, i koja posebnu pažnju poklanja mladima:

“Osim Opštine Inđija projekat je podržalo Ministarstvo omladine i sporta, koje kroz svoje konkurse stimuliše sve projekte vezane za afirmaciju mladih ljudi”, rekao je za RTV Slobodan Simić, predsednik Saveza pronalazača Srbije.

Snežana Žugić, pomoćnica ministra omladine i sporta napominje da je to drugi put da se takmičenje mladih inovatora organizuje u Inđiji.

Ta sremska opština izabrana je kao primer ulaganja u mlade ljude, buduće stručnjake u svim oblastima:

Šef Kabineta predsednika Opštine Inđija Nemanja Milojević je objasnio da su Dani edukativnosti do sada okupili više od pet hiljada učenika, a znanja i sposobnosti razvijali su kroz sve naučne oblasti.

Izvor: rtv.rs
Foto: pixabay.com