Subotica: Nakon četiri decenije Ulica Vinogradi II u Čantaviru dobila asfalt

Nakon četiri decenije, stanovnici Ulice Vinogradi II u naselju Čantavir dobili su asfalt zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave. Ovo je jedina, od ukupno šest vinogradarskih ulica u ovom naselju, koja nije bila asfaltirana.

U Ulici Vinogradi II, koja je duga kilometar, ima oko stotinu domaćinstava.  Veronika Tot Bagi u ovoj ulici živi 39 godina i od tada čeka asfalt.

– Nakon toliko godina sam doživela da dobijem asfalt u mojoj ulici. Sada će nam biti divno. U početku nismo mogli izaći iz dvorišta, automobili su nam bili u blatu, onda su dovlačili šljunak, cigle, kako bismo mogli da se krećemo. Sada je tome došao kraj, kretaćemo se lako.

Radovi na asfaltiranju ove ulice, vredni skoro 22 miliona dinara, finansirani su iz gradskog budžeta.

– Ovo je dokaz da je lokalnoj samoupravi veoma važno da se ravnomerno razvijaju sve mesne zajednice, kako gradske, tako i prigradske. Nema povlašćenih i privilegovanih kao što je nekada bilo. Zaista se trudimo da asfalt, gas, kanalizacija i gradska voda stignu do žitelja svih mesnih zajednica – rekao je predsednik Skupštine grada, Balint Pastor.

Pastor je podsetio da je u proteklom periodu završeno asfaltiranje druge faze Ulice Doža Đerđa u Hajdukovu, revitalizovan je asfalt u Arsenija Čarnojevića na potezu od Petra Lekovića do Sep Ferenca, a obnovljena je i Ulica Jovana Mikića.

– Uskoro počinju radovi u Ulici Ernea Kuna u Železničkom naselju, kao i u Ulici Borisa Kidriča u Čantaviru. Takođe, u narednom periodu očekuje se početak radova u Proleterskih brigada i Zorkinoj ulici, a nasipanjem struganog asfalta će biti popravljeni putevi u deset mesnih zajednica u dužini od 11 kilometara – najavio je Pastor.

Izvor: subotica.com

Foto: TV Subotica