Subotica i Palić će i ove godine biti popularne turističke destinacije

Turistički radnici na severu Vojvodine očekuju još jednu uspešnu godinu. Da su ta očekivanja opravdana potvrđuju veoma dobri pokazatelji na početku ove kalendarske godine.

Ako se dan po jutru poznaje, Subotica i Palić će i ove godine biti veoma popularne turističke destinacije. Podaci za prva tri meseca, a posebno za januar, govore sami za sebe.

“25 hiljada noćenja na našoj destinaciji u januaru mesecu, svrstalo nas je u top pet destinacija, iza velikih centara kao što su Novi Sad, Kopaonik, Beograd naravno. Mi smo na petom mestu. Podaci pokazuju da ćemo i ovu godinu završiti vrlo vrlo uspešno i da će to biti još jedna rekordna godina, što se tiče subotičkog turizma”, ističe Nešo Radulović iz Turističke organizacije Subotica.

Što se manifestacija tiče, ono što uskoro sledi jeste obeležavanje Prvog maja na Paliću. Za taj događaj već sada vlada veliko interesovanje zakupaca.

“Jedna trećina od prosečnih godina, kada smo imali 120 u proseku lokacija. Sada stojimo na 40 izdatih prostora”, zadovoljna je Valerija Denč, direktorka preduzeća “Park Palić”.

Naša sagovornica očekuje da će proslava Prvog maja, za razliku od prethodne dve, ove godine ponovo biti održana u punom obimu.

“Već na osnovu informacija, koje dobijamo od menadžmenta hotela, pokazuje da ćemo imati jako puno posetilaca. Mi možemo da damo svu našu podršku da ta manifestacija bude lepa i primerena Paliću”, dodaje Valerija Denč.

Što se tiče novina u turističkoj ponudi Palića, tu se pre svega izdvajaju besplatne pešačke ture.

“Ove godine se te ture nastavljaju, tako da mi pozivamo sve naše posetioce, ali i naše sugrađane da nam se priključe na tim turama. Ture će se održavati subotom od 17 časova ispred Turističkog informativnog centra na Paliću”, zaključuje Nešo Radulović.

U kalendaru Turističke organizacije Subotica inače i ove godine ima više od 50 manifestacija.

Izvor i foto: rtv.rs