Sremska Mitrovica: Uručena auto sedišta februarskim bebama

U Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici, uručena su auto sedešta roditeljima mitrovačkih beba rođenih u februaru. Reč je o akciji koju je Grad Sremska Mitrovica započeo ove godine, a u okviru koje će se pokloniti auto sedišta svim bebama rođenim u 2022. godini. U pitanju je jedna od mera pronatalitetne politike Grada, koja za cilj ima i povećanje bezbednosti najmlađih, a samim tim i najugroženijih i najnezaštićenijih učesnika u saobraćaju.

Akcija se sprovodi u saradnji sa Savetom za bezbednost saobraćaja Grada Sremska Mitrovica, čijim radom koordinira republička Agencija za bezbednost saobraćaja čiju su predstavnici učestvovali u akciji održavši roditeljima kratku prezentaciju o pravilnoj upotrebi sedišta u automobilu.

U februaru je rođeno 44 bebe, a zamenik gradonačelnice, Petar Samardžić, čestitao je svim roditeljima, pozivajući sve ostale roditelje koji ostvaruju pravo na ovaj poklon Grada, a iz bilo kog razloga se nisu našli na spisku za preuzimanje auto sedišta, da se obrate Gradskoj upravi za opšte i zajedničke poslove, kako bi se proverili podaci i kako nijedna mitrovačka beba ne bi ostala uskraćena za ovaj poklon Grada.

Izvor: sremskamitrovica.rs
Foto: pixabay.com