Srbija na sajmu “Prodekspo”: Rusi traže našu rakiju, zimnicu, sireve

Na Međunarodnom sajmu prehrambene industrije “Prodekspo 2022” u Moskvi, 13 domaćih kompanija ponudilo je posetiocima i inostranim distributerima kvalitetnu hranu i piće iz Srbije, saopštila je Privredna komora Srbije, koja očekuje da će one sa poslovnim partnerima iz Ruske federacije i Zajednice nezavisnih država sklopiti nove izvozne poslove.

Srpske firme predstavile su domaće sireve, kajmak i mlečne namaze, mesne prerađevine, kašice za decu, džemove i voćne sokove, kao i smrznuto i sušeno voće i povrće, konditorske proizvode, vina i rakije.

“Prodekspo je važno mesto za susret domaćih kompanija koje već posluju na ruskom tržištu sa starim distributerima, novim dobavljačima i potencijalnim partnerima u cilju širenja izvoza na rusko tržište”, rekao je direktor Predstavništva Privredne komore Srbije u Ruskoj Federaciji Dejan Delić.

Domaće kompanije izlažu na sajmu “Prodekspo” do 11. februara, u organizaciji Privredne komore Srbije i Razvojne agencije Srbije.

U okviru nacionalnog paviljona Srbije, površine 156 metara kvadratnih, izvozne kapacitete predstavljaju “Mlekara Šabac”, “Mlekara Ub”, “Industrija mesa Topola”, “Fabrika dečije hrane Dobanovci”, “Vinarija Čoka PLUS”, “Masli”, “Zlatiborac”, “ITN Grup”, “Budimka”, “Mambikom agrar”, “BMN Malinas”, “NN-Tel” i “Simeks Original2.

Svake godine sajam Prodekspo poseti više od 70.000 posetilaca iz 110 zemalja. Ove godine učestvuje više od 2.600 izlagača.

Izvor: rts.rs

Foto: pixabay.com