Sombor: Međunarodni sajam peradarstva od 4. do 6. februara

Međunarodni sajam peradarstva održaće se 45. put u Gradskoj hali „Mostonga“ u Somboru od 4. do 6. februara, u organizaciji Društva odgajivača sitnih životinja „Sombor 1871“, pod pokroviteljstvom Grada Sombora.

Posetioci sajma imaće priliku da videoko 2400 eksponata u više od 350 rasa sa kojim će se predstaviti oko 500 izlagača iz Srbije i Crne Gore, a sajam će posetiti i gosti iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Bugarske i Severne Makedonije.

U okviru Međunarodnog sajma održaće se i II Memorijal „Prim. dr Zoran Parčetić Nona“, kao i Državni šampionat sitnih životinja Srbije.

„Ovo je prilika da se u našem gradu okupe ljubitelji i odgajivači pernatih životinja, kao i drugih sitnih životinja i da svoje životinje prikažu u Gradskoj hali Mostonga“, rekla je zamenica gradonačelnika Ljiljana Tica.

Predsednik Društva odgajivača sitnih životinja „Sombor 1871“, Igor Gromilović, istakao je da je ovo društvo u 2021. godini proslavilo punih 150 godina postojanja i da je ono kao takvo najstarije društvo te vrste u ovom delu Evrope.

„Svi odgajivači teže iz godine u godinu da uzmu učešće na ovakvoj jednoj manifestaciji, koja je zaista postala tradicija i prepoznata je ne samo od strane odgajivača iz naše države, nego i odgajivača iz regiona“, rekao je Gromilović i dodao da je zbog pandemije broj izlagača ove godine manji za oko 20%.

Kao i prethodnih godina, obezbeđeno je 5 000 besplatnih ulaznica za predškolce i školarce, a besplatne ulaznice na sajam dobiće i dobrovoljni davaoci krvi koji se odazovu na vanrednu akciju koja se održava u sredu, 02. februara 2022. godine od 9 do 12 časova u prostorijama Crvenog krsta Sombor.

Zvanično otvaranje sajma zakazano je za 4. februar, sa početkom u 13 časova.
U petak, 4. februara, sajam će raditi od 13 do 20 časova, u subotu, 5. februara, od 8 do 20 časova, a u nedelju, 6. februara, od 6 do 12 časova, kada će sajam biti svečano zatvoren uz podelu nagrada.

Izvor: sombor.rs

Foto: sombor.rs