Sajam preduzetništva 21. i 22. marta na Novosadskom sajmu

Sajam preduzetništva i starih zanata održaće se 21. i 22. marta u Kongresnom centru “Master” na Novosadskom sajmu, najavljeno je na današnjoj konferenciji.

Novosadski sajam saopštava da se Sajam preduzetništva i starih zanata organizuje u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam.

Pokrajinski sekretar pokrajinski sekretar Nenad Ivanišević je najavio i da će jedna od tema ovog biti Zakon o zanatstvu, kao i da će uskoro, u saradnji sa NALED-om biti organizovan poseban skup o Socijalnom preduzetništvu i starim zanatima.

Takođe, dodao je da će u sredu 23. marta, kada bude završen Konkurs za žensko preduzetništvo biti raspisan i Konkurs za zapošljavanje, “u ukupnoj vrednosti preko 40 miliona dinara, gde će žene i druge teže zapošljive kategorije imati prednost kod odlučivanja”.

Ivanišević je podsetio da je na otvaranju ovog Sajma prošle godine, koji je bio održan u posebnom formatu zbog pandemije,ponoviti, bilo reči o tome da je takva sajamska manifestacija način da gradimo mostove za neka buduća vremena.

“Budućnost je došla i za Sajam i za Pokrajinski sekretarijat i mi hodamo tim mostovima koje smo izgradili. Prvi korak na tom mostu jeste upravo Sajam preduzetništva i starih zanata koji će biti obogaćen i sa nekoliko veoma važnih panela”, rekao je Ivanišević.

Naveo je da će se govoriti o e-fiskalizaciji, koja je aktuelna tema za sve one koji se bave privredom, kao i da će se održati prezentacija nove knjige dr Indire Popadić, a, takođe, i radionica tkanja.

Naglasio je da će posebna tema biti i brendiranje i zaštita intelektualne svojine.

Generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković je naveo da se za sada za učešće prijavilo 22 izlagača.

On je iskoristio priliku i da najavi sutrašnji Sajam saobraćaja “Traffic Solutions Expo&quot”, koji će biti održan u Kongresnom centru “Master”.

Naglasio je da mu je potvrđena informacija i da će na 89. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu zemlja partner biti Mađarska.

Izvor: Tanjug, rtv.rs
Foto: rtv.rs