Požar u studentskom domu u Nišu, svi studenti bezbedni

Na sedmom spratu u studentskom domu u Nišu izbio je juče požar oko 13.30 sati, rekao je za Tanjug direktor Studentskiog centra Niš Rade Rajković.

On kaže da se u trenutku požara u studentskom domu nalazilo oko 300 studenata, ali su svi uspeli bezbedno da napuste objekat.

Ministarstvo: Požar izbio u prostoriji u kojoj nikog nije bilo

Nije bilo povređenih u požaru u studentskom domu u Nišu, a zaposleni koji su bili izloženi dimu upućeni su preventivno u bolnicu, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

U saopštenju se navodi da je požar izbio u jednoj od prostorija u kojoj niko nije boravio, kao i da će njegove uzroke utvrditi istraga.

Studentski centar Niš će izvršiti procenu materijalne štete, a Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja zahvaljuje vatrogascima PU Niš koji su brzom, stručnom i veštom reakcijom ugasili požar i sprečili njegovo širenje.

Direktor Studentskog centra Niš Rade Rajković rekao je ranije za Tanjug da je požar izbio oko 13.30 sati na sedmom spratu i da je uzrok najverovatnije punjač za lap top.

Prema njegovim rečima, u trenutku požara u studentskom domu se nalazilo oko 300 studenata, ali su svi uspeli bezbedno da napuste objekat.

Zbog respiratornih problema u Univerzitetski centar primljena su trojica muškaraca koji su radnici tehničke službe u studentskom domu.

Izvor i foto: rtv.rs